Isten hozott!

Köszönjük, hogy meglátogatta honlapunkat!

Érdeklődésével Ön is hozzájárul feladataink megvalósításához.

A Pro Arte et Natura Alapítvány (PAN) a kulturális örökség és a környezet értékeit szolgáló non-profit civil szervezet.

Pro Arte et Natura (PAN) közhasznú civil szervezet, elkötelezetten szolgálja a magyar nemzeti kulturális örökség és a környezet értékeit.  Különösen azokat, amelyeket a hosszú, romboló kommunista diktatúra kitörölt az emlékezetből.

Szeretné megismertetni ezen értékeket a fiatalokkal, hogy őseik hagyományából merítve tudjanak megfelelni a mai kihívásoknak, és tovább örökítsék nemzeti értékeinket. Szeretné, hogy a művészet és a természet ápolása, mint a közjó része hozzájáruljon a mai fiatalok boldogulásához szülőföldjükön. Már gyermekkorban kezdi a szépérzék, a fantázia, kreativitás fejlesztését. Hagyományőrző és alkotó táborokat, rajzkurzusokat szervez, szeretné a tevékenységhez méltó alkotóház, és közösségi terek kialakítását.


Cséri Lajos  RIP

Cséri Lajos szobrász, a Pro Arte et Natura Alapítvány (PAN) kuratóriumának tagja, az alakuló ülés, 1994. november 13. óta. Hosszú szenvedés után, bátran viselt betegségben örökre elaludt. Mindíg pozitívan és igazi lelkesedéssel, feltétel nélkül járult hozzá a magyar kultúrát és a közjót erősítő kezdeményezésekhez. Ezzel a szellemmel segítette alapítványunkat. Lajos, aki már betöltötte 92. évét fiatal korában túlélte a holokausztot Auschwitzban, óriási veszteség nem csak az alapítvány, hanem a magyar művészeti élet számára. Imával kérjük az Istentől, hogy lelkét fogadja az örök hazába.

 • Pro Arte et Natura

 • A hagyományok, kulturális értékek, a történelem, a művészet és a természet őszinte tisztelete biztosíthatja az eljövő nemzedékek jövőjét.

 • Bírósági nyilvántartási szám: Balassagyarmat 12/1995

  Adószám: 18631933-1-12

  Budapest Bank: 10103719-11707733-00000009

  Tel: (+36 1) 212 51 76

  proarteetnatura.pan@gmail.com

  http://proarteetnaturahu.worldpress.com

  Kapcsolat: Ferencz Zoltán

 • Támogassa adója 1% -ának felajánlásával alapítványunkat!

  Adószám: 18631933-1-12

 • „A Benczúr Gyula rajziskola működtetése szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.”