Kápolna

latvany1

Épül a Fájdalmas Szűzanya Kápolna ( http://www.kapolnachapel.org )

a Szőlőhegy tetején, Benczúrfalván, a Szent Antal Fogadalmi Keresztút végén.

A Pro Arte et Natura Alapítvány és egyik alapítója, Lipthay Antal elkötelezték magukat a Fájdalmas Szűzanya Kápolna fepítésére Benczúrfalván, Nógrád megyében. Az alapítványnak az eddig elvégzett tevékenysége után ez a legfontosabb feladata. Ez a különleges feladat a békéért, amely Krisztusban összehozza az embereket a közjót és az életet szolgálja.

A kápolna, amelynek védőszentjei a Ferences Szentek, a Fájdalmas Szűzanya tiszteletére 2016 óta épül, olyan ütemben, ahogyan a megvalósítására szánt adományok érkeznek.

Az épület az Árpád-kori körkápolnák formáját idézi, szentélye keletelve, Krisztus, a Fölkelő Nap felé fordul.

A Kápolna alaprajza kőr alakú, kifejezi az isteni teljességet, az Árpád kori körkápolnák ma is imádságra késztető tereit.

​Az épületet egy félgömb formájú kupola zárja. A kápolna körül egy védőfallal övezett belső kertet alakítunk ki, amely temetkezési hely lesz egyházi személyek, támogatók, és a hívő közösség tagjai számára, hogy ott várhassák Krisztus, a Fölkelő Nap visszatérését, és az örökkévalóságot.

 • Pro Arte et Natura

 • A hagyományok, kulturális értékek, a történelem, a művészet és a természet őszinte tisztelete biztosíthatja az eljövő nemzedékek jövőjét.

 • Bírósági nyilvántartási szám: Balassagyarmat 12/1995

  Adószám: 18631933-1-12

  Budapest Bank: 10103719-11707733-00000009

  Tel: (+36 1) 212 51 76

  proarteetnatura.pan@gmail.com

  http://proarteetnaturahu.worldpress.com

  Kapcsolat: Ferencz Zoltán

 • Támogassa adója 1% -ának felajánlásával alapítványunkat!

  Adószám: 18631933-1-12

 • „A Benczúr Gyula rajziskola működtetése szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.”