Müvészek faluja

Benczúrfalva –

Benczúr, a művész faluja a múltban, és Művészek Faluja a jövőben –

A Benczúr Gyula Művészeti Akadémia azon túlmenően, hogy oktatást és a művészetek számára fórumot biztosít, egyedülálló lehetőséget kínál, hogy Benczúrfalva igazi “Művészek Falujává” fejlődjön. Az Akadémia terve, hogy a fejlődés katalizátoraként szolgálva jelentős szerepet játsszon a falu és környéke felvirágoztatásában, a létrejövő kulturális központban megvalósuló szellemi élet vonzásával. A benczúrfalvi kulturális kezdeményezés másik pozitív mellékhatása, hogy a falu lakói számára új munkahely- és kereseti lehetőségek teremtődnek, valamint Benczúrfalván és környékén minőségi turizmus jönne létre.

A Benczúr-kúria, a műterem és a festői környék fontos elemei a Művészeti Akadémiának. Benczúr Gyula kúriájának és műtermének, valamint a park helyreállításával lényeges előrelépés történne Benczúr Gyula elhanyagolt örökségének helyreállításában. Ezzel a magyar kulturális örökség olyan fontos elemét óvnánk meg, amely a nemzet ezer éves történelméről tanúskodik.

A csodálatos vidéki környezetben elhelyezkedő Akadémia páratlan lehetőséget nyújt majd a művészet és a természet összekapcsolására. A festői táj lehetővé teszi számos tevékenység megvalósítását, így az Akadémia egész évben történő működését. A falulakók, a diákok, a kutatók és a művészek stb. mind profitálhatnak majd a jelenleg még állami tulajdonban lévő Benczúr-örökségnek köszönhető kulturális szinergiából.

Reklámok
 • Pro Arte et Natura

 • A hagyományok, kulturális értékek, a történelem, a művészet és a természet őszinte tisztelete biztosíthatja az eljövő nemzedékek jövőjét.

 • Bírósági nyilvántartási szám: Balassagyarmat 12/1995

  Adószám: 18631933-1-12

  Budapest Bank: 10103719-11707733-00000009

  Tel: (+36 1) 212 51 76

  proarteetnatura.pan@gmail.com

  http://proarteetnaturahu.worldpress.com

  Kapcsolat: Lipthay Antal