Müvészek faluja

Benczúrfalva –

Benczúr, a művész faluja a múltban, és Művészek Faluja a jövőben –

A Benczúr Gyula Művészeti Akadémia azon túlmenően, hogy oktatást és a művészetek számára fórumot biztosít, egyedülálló lehetőséget kínál, hogy Benczúrfalva igazi “Művészek Falujává” fejlődjön. Az akadémia terve, hogy a fejlődés katalizátoraként szolgálva jelentős szerepet játsszon a falu és környéke felvirágoztatásában, a létrejövő kulturális központban megvalósuló szellemi élet vonzásával. Az akadémia keretében megvalósuló alkotóház és rajziskola iskolás gyerekek, kortárs hazai és külföldi művészek, és a művészetet kedvelő nyugdíjas korosztály számára nyújt majd tanulási lehetőséget. A benczúrfalvi kulturális kezdeményezés másik pozitív mellékhatása, hogy a falu lakói számára új munkahely- és kereseti lehetőségek teremtődnek, valamint Benczúrfalván és környékén minőségi turizmus jöhet létre.

 Benczúr Gyula kúriája 2017-ben bekerült az állami kastély programba, így rövidesen megkezdődik, a kúria, műterem, valamint a park helyreállítása. Ezzel megőrzik a magyar kulturális örökség egyik fontos elemét, amely a nemzet ezer éves történelméről tanúskodik. Benczúr emlékszobák, interaktív kiállítás, és még számos attrakció fogja vonzani a kultúra iránt érdeklődő turistákat. A helyreállítás után lehetővé válik az alkotóházban és a kúriában folyó tevékenységek összehangolása, szynergiák teremtése.

A szép, festői környék fontos eleme a Benczúr Gyula Művészeti Akadémiának. A csodálatos vidéki környezetben elhelyezkedő alkotóházban páratlan lehetőség nyílik majd a művészet és a természet ihlető összekapcsolására is. Az egész évben működő akadémia tevékenységével méltó módon fogja értékelni Benczúr Gyula helyét a művészettörténetben, elismeri tudását és jelentőségét.

Reklámok