PAN

Az 1995-ben bejegyzett Pro Arte et Natura Alapítvány (PAN), civil szervezet célkitűzése a magyar kulturális és természeti örökség értékeinek ápolása és erősítése a köztudatban. A Pro Arte et Natura Alapítvány kiemelt figyelmet szentel azon értékek felkarolásának és helyreállításának, amelyeket a kommunizmus alatt szándékosan elhanyagoltak és veszni hagytak azzal a céllal, hogy kitöröljék azokat a helyi és regionális identitástudatból.

Hangsúlyozva a művészet és természet értékeit, valamint a kulturális folytonosság helyreállításának alapvető szükségességét a PAN összeköti a cselekedni akaró magánszemélyek, magán- és állami vállalatok kezdeményezéseit.

A Benczúr Gyula Művészeti Akadémia létrehozásával 2000-ben, a magyar állam megalapításának millenniumi évfordulóján, a PAN megerősítette jelenlétét és kulturális örökségünk értékei iránti őszinte elkötelezettségét. A PAN célja, hogy az alapítvány és az akadémia székhelye a híres magyar festő, Benczúr Gyula egykori lakóhelyén, Benczúrfalván legyen, ahol haláláig élt és alkotott.

Reklámok