Ürmössy György

Magyar – brit állampolgár, Benczúr Gyula dédunokája, szülei Helen Luby és Ürmössy Géza. Budapesten született, gyermekkorát Benczúrfalván, Ecséden és a salgótarjáni Vadaskertben töltötte.

Alapfokú iskoláit Gödöllőn végezte. Az akkori politikai rendszer miatt nem tanulhatott tovább, hanem az Óbudai Hajógyárba került két és fél évre ipari tanulónak. Bizonyítványa megszerzése után egy évet dolgozott a Ganz Hajógyárban.

1956-ban vándorolt ki Angliába, ahol megtanulta a nyelvet, és állami ösztöndíjjal elvégezte a középiskolát, majd egyetemi mérnöki diplomát (BSc) szerzett.

Számos vállalatnál dolgozott az egészségügy terén, majd megalakította saját cégét, amely moduláris műtőket gyártott és helyezett üzembe. A vállalat növekedett, és más szervezetekkel egyesülve végül 1995-ben részvénytársasággá alakult. További négy évig, visszavonulásáig igazgató volt.

Jelenleg mozgássérültek számára tervez felszereléseket egy brit cégnek, amelynek részvényese is, valamint egy zalakarosi panzió és étterem társtulajdonosa.

Reklámok